Jag heter Marja Bennett

Och jag skulle bli musiklärare med sång som huvudinstrument.

Jag började studera på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm hösten 1994, och under höstterminen började jag få problem med spänningar i nacke, käke och rygg. Detta blev i efterhand så problematiskt att jag till slut inte kunde tillgodogöra mig undervisningen.

Jag provade mig igenom hela spektrat av metoder – konventionella och ickekonventionella – för att komma till rätta med min spända nacke och mina krampande käkar, men inget hjälpte. I Alexandertekniken fann jag lösningen genom att sluta göra– att bli medveten om mina vanor och spänningsmönster så att jag istället för att lära in ännu en metod, kunde lära mig att lämna mig själv ifred och skala av det som inte behövdes.

Förutom den – som jag upplevde den – mirakulösa hjälp jag fick med min nacke och rygg så märkte jag också en oväntad förändring i min relation till andra människor och hur jag mådde i övrigt. Den lätthet jag kände i kroppen ”smittade av sig” till mitt sinne och det i kombination med en ökad kontakt och närvaro i mig själv gjorde att jag kände mig både gladare och tryggare än på länge!

Jag är behörig lärare i Alexanderteknik och utbildad på Brighton Alexander Training Centre 1996-1999. Utbildningen är en treårig heltidsutbildning och godkänd av det professionella yrkesorganet Society of Teachers of the Alexander Technique. Delar min tid mellan Härnösand där jag bor och Stockholm.

Min önskan att utbilda mig till musiklärare tog ett abrupt slut efter en termin då jag bestämde mig för att följa min övertygelse att det var Alexanderteknik jag skulle ägna mig åt. Inte bara som elev, utan som lärare! Så efter de trettio lektioner som krävdes sökte jag till en Alexanderteknik-utbildning i Brighton där jag sedan spenderade tre år av mitt liv och där jag också träffade min nuvarande man. 

Till mig kommer numera allt från musiker, skådespelare och dansare som vill förändra vanor som hindrar dem i deras konstnärliga uttryck, till kontorsarbetare med huvud-, nack- och ryggproblematik, via ryttare som vill kommunicera bättre med sin häst och atleter som vill röra sig med större lätthet och flow.

I mitt arbete har jag den stora förmånen att möta människor där de är och oavsett bakgrund ge dem möjligheten och verktygen till verklig och hållbar förändring!

 

För er som vill göra en riktigt bra investering! Marja som har enastående förmåga att möta dig där du befinner dig, är en helt fantastisk lärare. För mig har Marja och alexandertekniken betytt så mycket, både kroppsligt och själsligt. Min kropp fick rymd och frihet, något som spred sig och även blev till mod och tillit.

Ulrika Sutorius

Marja Bennett är en mycket inkännande och bra lärare i Alexanderteknik. Tidigare hade jag ofta väldigt ont i ryggen och var otroligt stel. Det hade gått så långt att jag varken kunde ligga på mage eller springa längre när jag tog kontakt med Marja. Jag har nu gått på 7 lektioner och det är mycket bättre! Nu kan jag både springa och ligga kortare stunder på mage igen! Det är en sådan befrielse!

Jessica Blomkwist

Efter senaste lektionen har jag mått så bra! Du hjälpte mig att vinna mot min migrän!

Judit Katkits

Jag älskar att gå till Marja för att hon är så enkel och icke dömande. Jag mår alltid bra efter klasserna och upplever att jag är mer medveten om nuet.

Julia Liv

Härnösand

Röda villan
Nybrogatan 19
87132 Härnösand

Stockholm

Touch Center
Väringgatan 25
133 33 Stockholm

073 - 368 9586

marja@kroppslycka.se

Härnösand

Röda villan
Nybrogatan 19
87132 Härnösand

Stockholm

Touch Center
Väringgatan 25
133 33 Stockholm

Här finns jag

Boka tid
073 - 368 95 86

Härnösand                                      Stockholm

Röda Villan                                           Touch Center
Nybrogatan 19                                      Väringgatan 25
87132 Härnösand                                 133 33 Stockholm

Alexanderteknik

 

MARJA BENNETT